*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μπουζιάνης

Από τη συλλογή του Βασίλη Ι. Βαλαμπού


Φωτογραφία: · Νίκος Μάρκου ·Γιάννης Βαχαρίδης · Ηλίας Γεωργουλέας
Επιμέλεια: · Μάρια Διαμάντη
Ζωγραφική επιμέλεια: · Γιώργος Μπουζιάνης
Έκδοση: 2005 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:182 (32χ25), Πανόδετο, ISBN: 960-8347-28-9


Θέμα: "Ζωγράφοι, Έλληνες" "Ζωγραφική - Συλλογές τέχνης "

[...] Η αποφασιστική και τολμηρή μετάθεση των αισθητικών κριτηρίων οδηγούν τον Βασίλη Βαλαμπού σε μια δεδομένη χρονική στιγμή στην "αποκλειστική" περιοχή του Γιώργου Μπουζιάνη. Καθορίζοντας ο ίδιος τις παραμέτρους της πνευματικής αυτής περιπέτειας, χωρίς επιστημονικούς συμβούλους, έγκυρους εμπόρους τέχνης ή "κοσμικούς" μεσάζοντες, δομεί σταδιακά με γνώση και διαίσθηση, υπομονή και σεβασμό μια ιδιαίτερης σημασίας συλλογή. Στην αναζήτηση των ιχνών κάθε νέου έργου, τα κίνητρα καταγράφουν στιγμές ζωής και αντιφατικά συναισθήματα - πάθος, γοητεία, περιέργεια, πρόκληση, επιθυμία, εμμονή, ρίσκο, μανία, έκπληξη, αποκάλυψη, έρευνα, παρατηρητικότητα, μετακίνηση, επιμονή, συγκίνηση, αμφιβολία, απρόοπτο, απόκτηση, κατοχή. Ο Βασίλης Βαλαμπούς δεν αρκείται στην απόκτηση ενός συγκεκριμένου έργου, αυτού που θα ενδυναμώσει και θα ολοκληρώσει το σύνολο, αλλά εφαρμόζοντας με σχολαστική επιμέλεια "μουσειογραφικές" αρχές και μεθόδους, καταγράφει, τεκμηριώνει επιστημονικά τη γενεαλογία κάθε έργου, εξασφαλίζοντας έτσι τη γνησιότητά του, συνεργάζεται με εξαίρετους συντηρητές και, τέλος, τοποθετεί σε μοναδική χειροποίητη κορνίζα, ειδικά σχεδιασμένη, κάθε νέο έργο/απόκτημα στον μόνιμο χώρο του, εκεί όπου ανήκει. Την ποιοτική αυτή συλλογή, που περιλαμβάνει λάδια, σχέδια, ακουαρέλες από διαφορετικές περιόδους, έργα-κλειδιά για την προσέγγιση και την ερμηνεία του έργου του Μπουζιάνη, διαπερνά ένας αρμονικός κυματισμός, η αέναη μεταβίβαση μιας ωραιότητας ρευστής, συλλογικής, κινητικής.
[...] (από το εισαγωγικό κείμενο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας